söndag 9 december 2012

Idag går nog inte katten ut...

Så. Nu är vi hemkomna efter en vecka på Öland. Snickaren har snickrat och jag har idkat annat. Där fick inte huskatten vara inne, så mössen gick kattsäkra. Där var det ca 1 dm snö och några få grader kallt. Det var riktigt fint. Väderprognoserna lovade dock mer oväder för helgen, så befolkningen borde kanske bunkra och stanna inne i det öppna landskapet som lätt driver igen.

Här hemma har det fallit en mycket stor mängd snö under den senaste veckan. Norrtälje och norrut har vida mycket mera snö än Stockholm. Hemkomna hade grannen visat en fantastisk grannsämja genom att ploga så att vi kom in på gården - både per bil & fot - förutom att han månat om katten hela veckan. En färdigplogad gård när man kommer hem i mörkret glädjer onekligen. Grannen ligger nu på riktigt plus. (Det gjorde han i och för sig redan sen förr).

Här hemma har katten fått vara ute den senaste veckan. Han har haft ett eget värmehus. Han har haft mat och vatten, men han har inte varit inne i det stora huset. Han kom direkt vi kom hem igår. Han var inte sen att vilja komma in. - Men idag går nog inte katten ut. Termometern visar på -19 grader. Snömängden är mycket stor. Han kommer säkert att hålla sig inne så mycket det bara går.

Husets far drog på sig dubbla långkalsonger och tredubbla tröjor under skoteroverallen innan han gick ut för att skotta fram traktorn och sätta i motorvärmaren. Utan detta finns det inte en chans att komma av gården idag. Men, det kanske man å andra sidan inte önskar eftersom termometern är som den är. -19 är ju nästan lite kallt.

Det blir i varje fall inte någon löparrunda ute idag. Skall det bli någon löpning idag, så får det helt enkelt bli på löparbandet inne.

-19 och en halv meter snö i våra trakter - är ju nästan inte nådigt. Även om det är friskt & vackert.

A..

 

Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Norrtälje - snömängd -  Bloggare om vinterväder -
löpning   ...   

Inga kommentarer: