torsdag 3 maj 2012

Våldsamt feltänkt.....

Sydsvenskan rapporterar om Vänsterpartiets barnaktiviteter i Malmö den 1 maj. Jag tänker att det måste vara ett högst smaklöst rapporteringsskämt, som om det vore den 1 april. - Men nej, det visar sig vara en rapport från verkligheten.

Vänsterpartiet i Malmö har använt ett våldsspråk mot sina motståndare. De har visat barnen och deras föräldrar att våld är vägen att gå. Det har använt våldet i något de finner lustigt, som i en lek.

Våld är aldrig lustigt. Våld kan aldrig ingå i en lek där vuxna visar vägen. - Att ett etablerat parti använder våld när de visar sin uppfattning hur man skall behandla sina medmänniskor är högst beklagansvärt. 

Därutöver är det rent förskräckligt, våldsamt feltänkt, smaklöst och ofantligt omdömeslöst. 

A..


2 kommentarer:

RedViper sa...

Mycket av kritiken mot pinatan tycks i själva verket handla om att människor som inte gillar vänstern ger sig själva en ursäkt att framställa vänstern som våldsromantiserande antidemokrater, fast de innerst inne vet att det är en falsk bild.

Pinatan har egentligen ingenting alls att göra med vänsterns våldssyn eller människosyn, tror man det så läser man nog in det man vill läsa in. Det handlar ju egentligen om att häckla makten, enligt ett folkligt koncept från Latinamerika.

Allt kan kritiseras. Men det bör kritiseras på sakliga grunder och inte på fördomsfulla grunder.

Richard Jensen sa...

Fördomsfulla grunder, säger Redviper. Knappast! Att uppmana barn att krossa bilden av ett ansikte för att få en belöning, är och kommer att vara omdömeslöst. Kritiken har ju inte heller låtit vänta på sig - från alla håll.