torsdag 5 augusti 2010

Så vandrar sommardagarna sakta framåt ...5 augusti 2010.


Så vandrar sommardagarna sakta framåt på vackra Öland. Någon hastar i biodlingsuppgifterna på gården, någon sover djupt i sommarmorgonen, någon njuter av den stigande sommarmorgonsvärmen när daggen ännu väter gräset eller tynger den fint vävda spindelväven.

Nyfikne Pigge är ute och vandrar och vi får se upp så att han inte kommer i kläm. Han är nästan för närgången för att de skall vara riktigt säkert för honom själv. Vid ett felsteg ifrån gårdsfolket, eller en tvärt öppnad dörr, kanske det inte räcker att snabbt resa taggarna. Vi får lära oss att se upp, och han kanske får lära sig att smyga på lite diskretare vägar än de han just nu väljer.

Radio Gotland är den enda radiokanalen som inte raspar, så vi får lyssna till den sjungande gotländska melodin. Även där talas om de pakistanska sorgerna, järnvägsproblematik i vårt land och andra världsliga sorgeärenden.

På Öland strålar nu solen från en stundtals klarblå himmel. Ibland täcks den av växande ljusa moln, och ibland av riktigt mörkt hotfulla sådana. Idag är det torsdag och vi hoppas nu på ett bra lagomväder inför den kommande helgen. Ett sådant som inte gassar för hårt, som inte har några särskilt starka vindar och utan våldsamma regnskurar. Helst utan regn överhuvudtaget. Åtminstone för min del. Vi önskar mildhet för funktionärer, för åskådare och vi önskar lagom av det mesta i vädersammanhang för de tävlande som snart står på startlinjen till Veteran Sm på Ölands Högby arena.

Den 6 – 8 augusti skall vi tampas tillsammans. Då skall vi samlas och samla oss. I dagarna tre skall vi springa, kasta och hoppa. Vi skall skratta, pinas och kanske också gråta. Vi skall njuta av varandras framgångar och vi skall pinas oss lite längre än på den vanliga träningsrundan, för att åstadkomma en poäng och en medalj extra till oss själva och till vår egna förening.

Ja, nu skall det samlas medaljer och rekord. För några är detta den allra första SM-starten och för några är detta gammalt och vant. För alla är detta en lagom dos allvar och en lagom dos skoj. SM är allvar. Veteran är skoj.

Högby IF, här på Öland, skall samla oss och sig själv. De skall hålla ordning på alla starter, alla frågor, alla skador, alla glädjeämnen, alla tider, alla funktionärer och allt annat som hör arrangemanget till.

Vi alla som på något sätt är med, som tävlande, åskådare eller funktionär, får ta vår beskärda del av det gemensamma ansvaret att göra detta till ett skojigt och lagom allvarsamt arrangemang. Skoj och rätt, lätt och lagom – tillsammans och sida vid sida, i åldrarna 35 – 95.

Detta ser vi fram emot och hoppas på goda och roliga dagar.

Anette Grinde
Korpskog, Öland 2010-08-05

Inga kommentarer: