måndag 30 augusti 2010

E4-an söderut...

(2/8). E4-an söderut. Tvärstopp och långa köer. När det sedan släpper och vi kommer en bit framåt ryser vi. Vi passerar en otäck bild; en totalt demolerad mc. Hela frampartiet var borta. För den föraren kan det inte ha gått bra.

Det är ibland trångt i trafiken. Avstånden är korta och ibland är hastigheten hög. När vi, någon dag dessförinnan, färdades på varsin mc genom Dalarnas fantastsiska landskap kom plötsligt en bil med släp. Den körde om oss i överhastighet, över heldragna linjer och utan hänsyn till motorcyklisternas utsatthet. Väggruset forsade in underifrån i min integralhjälm.

Det är lätt och skönt att köra lugnt i trafiken, men vi har svårt att påverka våra medtrafikanter. De kommer ibland med fart och på sätt som förundrar. Då känns det riktigt farligt att åka mc.

Kära medtrafikanter. Sänk farten. Respektera dina medmänniskor och de händelser som uppkommer allteftersom. Jag vill färdas, i trygghet i en lugn och vacker miljö. Låt mig slippa de syner jag upplevde i somras och låt mig slippa oro och rädsla för plötsliga händelser i trafiken.

A ...

Inga kommentarer: