söndag 10 augusti 2014

- Vilket härligt liv du ser till att du har, Anette!- Vilket härligt liv du ser till att du har, Anette!   - säger den aktiva kvinnan till mig, när hon hör om vår senaste cykelresa. Hennes enkla, men viktiga, kommentar gör mig glad. Hon är själv aktiv, cyklar och åker skidor med elegant stuns och är mycket framgångsrik. Hon ger inspiration genom sin solskensglädje, sina fantastiska tävlingsframgångar och mycket fina resultat i sin ålderskategori. Hon visar att det är möjligt, även när åren börjar bli fler än få. Jag når inte hennes tävlingsresultat, men blir innerligt glad av att se hennes framfart.

För mig är den aktiva rörelsen viktig. För mig är "äventyren" viktiga. För mig är utmaningarna viktiga. De tillför lust och glädje till min dag. Löpningen, cyklingen och äventyren (resorna) ingår förstås där. Livet i stort borde förstås också ingår där - alltså att göra livet i sin helhet till ett aktivt äventyr.

Ja, kanske är det så - eller visst är det så - att man själv ser till att få det liv man vill ha. Och att man får anstränga sig en aning för att det skall bli som man vill ha det. Det är viktigt att se att ingen annan någonsin gör det åt en, att det är bara en själv som kan föra det framåt.

A..


Jag vill vara lycklig, men vad är lycka och hur går det till?

3 kommentarer:

http://Oldmolly.bloggplatsen.se sa...

Viskar försiktigt: Ibland räcker det inte till att vilja. Ibland blir det inte som man vill, fast man försöker.
Då gäller det att vara tacksam för det man kan och får ändå.

Reflektioner Allteftersom sa...

Ja, finaste du, visst är det så. Man rår inte alltid alldeles själv - utan får förhålla sig till det som är. Du har så väldigt rätt. Jag hoppas att du/ni har det fint på fina Gotland.

badtant.bloggo.nu sa...

Hej. Mycket klokt att läsa här. Tack för det.
Kram.