söndag 19 december 2010

16 dec. Kumily. Kerala.

16 dec. Kumily. Kerala. Vi stannar två nätter. Varmvattnet (kokhett) och det fina boendet avgjorde frågan. Lite tvätt blev möjlig även om torkvädret inte är det bästa. "Taket" är mycket lågt idag - precis som var morgonfart.

Porotha. Veg Khurma. Kaffe. Te. 86 rupier.

Tre kartor över Kerala och Tamil Nadu. 175 rupier.

Jungle Park Resorts. Det byggs nytt i Kumily. Ägaren står utanför och försöker att få oss att byta boende. Vi tackar nej. Han insisterar på att vi skall titta på rummet, som nog var det enda som var klart i hotellet. Det var fantastiskt fint, lyxigt och med utsikt över en djungeloas från den egna balkongen. Han pruktar raskt från 3000 rupier till 1500 rupier om vi vill byta boende (vilket vi inte vill). Han räknade med att hotellet skulle vara klart om ca två månader och att de därefter skulle kunna börja räkna hem sin investering. Leif noterade särskilt den fina stegen - med krav på lååånga kliv - som användes för att kunna fästa de vackra juldekorationerna under taket (ytter/ute).

Jag lyfte kameran mot 6-7 smågrabbar som lekte tillsammans. "Poff" sade det och de stod i en ring runt omkring mig för att få betalt för ett foto. Det blev inget foto på de lekande spralliga ungarna.

Veg biriyani, porotha, vatten och te. 165 rupier. Gott, starkt och god service.

Vilodag i Kumily. Stillsamt promenerande genom stadens larm. Ibland inlotsade i butiker med löften om att det inte kostar att titta, men där man ändå till slut nästan känner sig tvungen att handla. Shoppingnivån har dock varit väldigt låg. En eucalyptusolja (45 rupier) och en bananchipspåse (70 rupier) blev dagens dos förutom frukost, em-te och middag.

God Natt, vid 21-tiden.

A..

Inga kommentarer: