söndag 11 april 2010

"Tre Älskade; kärleken står i vägen...

av Paula Fuenzalida Ramirez. På scenen, på Teater Tre på Rosenlundsgatan i Sthlm, står bland annat Lina Hemlin, Richard Wellmar, Florencio Urbano, Ingela Nilsson, m fl. De spelar fyra föreställningar under april 2010. Min rekommendation är att du lyften luren och bokar din biljett till en av dessa föreställningar.

På scenen står 10 människor som brinner för teater. Människor som har lagt ner mängder av timmar på repetitioner av t ex ord, ljud, musik, dans och på att visa deras tolkning av relationerna människorna emellan. Reflektion, tystnad, diskussion och återhållsamhet i samtalet kan antas ha förekommit i mängd under dessa repetitioner, liksom även en del skratt, glädje och frustration.

Jag kan förundras över den tid som läggs ner. Över den ideella kraften i teateriet. Och över glädjen och tålamodet i deras arbete. Å andra sidan är det just så i våra fritidssysselsättningar. Vi lägger ibland ner en oerhört stor andel tid på att göra, att öva och att glädjas i det vi göra på vår fritid - även om det tar mycket tid, och ibland även stora summor pengar, i anspråk. Det finns människor som spelar golf, springer marathon, går ut med hunden eller spelar schack. Det finns också människor som spelar teater, och delar med sig av detta till oss andra. Det är en fantastisk fritidssyssla - och det är synd att det inte kan generera mer biljettintäkter i retur än vad fyra föreställningar ger.

Kanske är det som med en mc-tur - det är resan som är själva njutningen - inte målet i sig.

A ...

Inga kommentarer: