onsdag 25 november 2015

Rödluvan, vargen, haren och mamman. Ja, och björnen förstås....

Uppvärmning inför kvällens övningar. Skrattmusklerna värms upp samtidigt. Strax är gruppen redo.


Helen bistår med ord om rörelser. Så här rör sig vargen, helt annorlunda än människan. Det krävs övning för att hitta rätt. Det är roligt att nu se en ny yrkesroll, någon som ser till rörelserna. Det märks och känns att detta tillhör Helens intresse- och kunskapsområde. Ja, hon vet och ser hur aktörerna rör sig i rummet, för att göra det bästa av sin egen rollkaraktär. 

Thomas (varg), Mia (regi) och Åke (räv).  Någon talar, någon lyssnar och någon rör sig sakta med sin rollkaraktärs särskilda kännetecken. Jag som betraktare undrar om de verkligen lyssnar, men det gör de nog. De gör sitt, övar stillsamt, men ihärdigt - var för sig men ändå alltid tillsammans. Fint. Ja, det har det och gör det fint.


Åke (räven) tittar på Thomas (vargen) strax utanför bild. Helen visar vargens rörelser, gör så det blir tydligt och hotfullt. - Gör så och gör det långsamt, ska du se att det blir bra. 

Emelie (rödluvan) närmar sig texten och rörelserna. Kläder och attiraljer hör till. 

Emelie (rödluvan) och Saga (mamman) talar om färden till mormor.  Det gäller att koncentrera sig på en sak i taget. Replik, flaskan i korgen, replik, knäppa koftan, replik, mössan på.  Ja, en sak i taget, hur skall det annars gå?


Välkommen till Kalle (björnen) också idag.  (Jag var tyvärr inte kvar för att hinna se hans fantastiska framfart när han flyr från bina i skogen).

Foto; Anette Grinde

Nya Teaterpiraternas repetition den 24 november 2015.

Inga kommentarer: