lördag 16 mars 2013

Fasansfulla övergrepp....

Lillasyster ringde och berättade om en fasansfull artikel på Aftonbladet.se. Ett par från Schweiz, som cyklar i Indien, har utsatts för rån och en fasansfull våldtäkt.

Under vår cykelresa nyligen träffade vi ett ungt par ifrån Schweiz. Nej, de var yngre än det par som anges i artikeln och de var inte i den delstat som anges i artikeln. Jag känner tacksamhet för att det inte var dem, särskilt med tanke på att hon var gravid i 6.e månaden. Men, det gör så oerhört ont att höra att någon alls har drabbats av detta under sin resa i landet. Indien är fantastiskt och det är så oerhört ledsamt att övergrepp sker, att indiska kvinnor drabbas och nu också en kvinna som med själ och hjärta besöker landet.

Vi talar om säkerheten under vår resa. Tidningsartiklarna kunde ju locka felaktiga personer till oss. Tanken fanns i oss, men det var samtidigt väldigt roligt med uppmärksamheten. Det roliga kan lätt bli mycket tråkigt, om det slår fel. Vi hade några incidenter när någon/några bankade frenetiskt på vår dörr. Vi öppnade då inte, eftersom vi inte fick svar på vem som bankade. Det kändes ibland obehagligt och osäkert, men slutade i alla fall med att de slutade banka. Vid något tillfälle, när det kändes osäkert, ställde vi saker (bord, mm) för - för att förhindra eller åtminstone försvåra för någon att komma in. Vissa av de hotell vi bott på hade mycket skraltiga dörrar, och om vi där fått besök av någon som ville oss illa hade det antagligen varit lätt att ta sig in. Ja, när vi nu hör om fasansfulla övergrepp går tanken åter till vår resa och om vi hade kunnat förhålla oss annorlunda i de olika situationer vi befann oss i under resans gång. Min tanker går också till finaste S, som ju var där själv häromåret - ung, vacker och ensam. Nej, jag tror att vi var försiktiga nog. Och jag hoppas att hon var försiktig nog. Men, möter man fel person/personer, så vet man ändå inte vad som kan hända. Det kan å andra sidan också ske här hemma, på den stora stadens gator eller i grannstadens tryggaste kvarter.

Det är tid för världen - alla länder & alla folk - att skapa trygghet för alla. Oavsett var de/vi befinner sig/oss - hemma, på jobbet, på springturen eller på en resa i främmande land.

Trygghet, som i frånvaro av våld & övergrepp. Det är ju ändå en grundläggande mänsklig rättighet, som inte bara finns till för att några få skall få del av tryggheten i världen.

A..
Länkar & sånt;  
Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.se.  Knuff bloggar.  Knuff om  - mänskliga rättigheterfred - ickevåld  - Indien  . Bloggare om  kvinnorörelser - ickevåd -   världsfred..  SvD 16 mars 2013 -

Inga kommentarer: