måndag 11 mars 2013

10 mars 2013. Söndag. Kolkata – Doha/Qatar – Arlanda/Sthlm.


Kl 0100. Ja, det blev en del meck med cyklarna. Vi hade ingen kartong och de kunde inte plastas in. Det känns om om risken är stor att de skadas under transporten. Det kostade inget extra eftersom vi klarade oss inom kg-gränsen. Väskorna vägde 22 kg och cyklarna 35 kg. Vi fick ta med oss 2 * 34 kg. Ja, vi får se hur de ser ut när de kommer fram. Nästa gång vi reser med cyklar skall vi förpacka dem i kartong eller med skyddande plast.

Kl 0710. Lokal tid. Doha, Qatar. Vi äter bananer från Indien. Man får tugga försiktigt eftersom de har hårda stenar i sig. Eller har bananer kärnor?

Flygplatsen i Doha/Qatar har inga flygutrup. Avgångarna syns bara på skärmar. Det känns ovant med en flygplats utan utrop. Det är en riktigt stor flygplats med väldigt många avgångar.

Kl 1400. Arlanda, Sverige. Ca 15 minuter försenade. Cyklarna och väskorna är i acceptabelt skick.

Hämtade och hemskjutsade av Andreas. Jag fick en släng av matförgiftning och kräktes på hemvägen. Andreas hann stanna, så jag förstörde inte bilen. Bra, så. Jag var lite spak på kvällen. Märkligt, eller hur? Man klarar sig i nästan två månader i Indien och får matförgiftning på flyget hem.

Inga kommentarer: