torsdag 14 mars 2013

Livets vånda ...


I livets vånda önskar vi en mängd olika saker. Att vi skall våga, att vi skall hinna, att vi skall kunna  prioritera vettigare - att vi helt enkelt skulle göra det vi vill och drömmer om - men som vi ändå inte lyckas få in i våra liv. För mig har det varit så ofta genom livet, att jag önskat och längtat efter annat än just det jag har haft just då. En viktig sak har varit att resa och att göra sådant som spelar roll. Ja, jag har nu rest en del, men jag längtar också efter att resa mer. Det skall jag också göra.
På vår senaste resa fanns en hel del tid till reflektion. 220 mil på cykel ger ju en del egentid, även om ressällskapet var nära. Jag tänkte där mycket på att jag skall göra mer av det jag verkligen vill göra. Och inte bara vänta på rätt tid eller att relevant sällskap vill och kan just då. Ett problem med livet är ju att vi inte vet hur mycket tid vi har tilldelats. Det kan ju ta slut när som helst. Plötsligt, bara så där. Så, det nya levnadsmåttet får bli "Do It! Just Do It!" - som i att göra, inte bara tänka att man skall göra. Inte vänta till sen, utan göra det nu.
Ett problem kan ju förstås vara att det finns mycket man vill göra. Jag vill ha mer viktiga frågor på mitt bord, såsom mänskliga rättigheter, rättvisa, fred, ickevåld, mm. Och mindre oviktiga, såsom trams där människor kritiserar eller ägnar sig åt oviktigheter och petitesser. Jag vill genomföra fler maraton & ultralopp. Fler resor. Mer umgänge med mina fina döttrar. Fler artiklar - skrivandet har blivit verkligt viktigt. Det är lärorikt och kräver en del reflektion. Mer fotografering. Och fler mc-färder i sommar. Därtill planering för en ny långresa, dock inte till Indien. Nu är dags att byta land.
Do It! Just Do It!

A..

Länkar & sånt;  
Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.se.  Knuff bloggar.  Knuff om  - mänskliga rättigheterfred - ickevåld  - operation 1325  . Bloggare om  kvinnorörelser - ickevåd -   världsfred..  

2 kommentarer:

Anonym sa...

När jag slutade arbetet som lärare efter 45 år tänkte jag mig att jag bara skulle engagera mig i sådant som rör flickors och kanske kvinnors väl och ve. Alltför mycket av min lärartid genom åren har gått åt till att tackla pojkars beteende och säkert har alltför många snälla flickor fått stå tillbaka.Satsas det på flickors och kvinnors utbildning går det bra för familjen.Det är en sanning. Bidrottningen

Reflektioner Allteftersom sa...

Ja, flickors och kvinnors utbildning är mycket viktiga frågor. Du vet väl att det finns många bra kvinnoorganisationer som arbetar för kvinnors väl - liksom fred och säkerhet.

Några exempel är;
UN Women, Sverige.
Operation 1325.
IKFF – Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.
KFF – Kvinnor för Fred.
SEK - Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd.
IKFF – Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.