onsdag 4 april 2012

Fruimport - ett modernt slaveri...

I dagens NT har Nina Larsson (fp) skrivit om att "fruimporten" är modernt slaveri. Hon skriver om kvinnor som flyttar till Sverige för att leva med den man de har blivit förälskad i, och specifikt om de där relationerna slutar med våld och kränkningar och de riskerar att tvingas lämna landet. Hon ordar om sådana relationer där det finns män som sätter i system att "importera" kvinnor till sig och sitt hushåll, för att sedan "byta ut dem" innan den viktiga tvåårsregeln trillar in. Hon ordar om det viktiga i att det finns trygghet för dessa kvinnor och att det nutida slaveriet måste avskaffas.

Ja, så rätt hon har. Och så gräsligt det är att detta kan existera. Jag minns utställningen - Jag är ingenting - kring de kvinnor som kom till Danmark, där motsvarande problematik fanns. Där var årskraven ohyggligt många och konsekvenserna otroligt hårda. De är lika hårda här, även om årskraven är något färre.

Nina Larssons ord om behov av samhällsorientering, SFI-undervisning, information om rättigheter/skyldigheter, integrationsperspektiv, mm, till de kvinnor som kommer till Sverige, för att bosätta sig här, känns självklara. Menar hon att detta inte görs? Menar hon att dessa kvinnor lämnas vind för våg att helt klara sig själva? Är det verkligen sant? I Sverige? I detta fina land?

Hu, säger jag.  Mot detta må reglerna skyndsamt ändras.

Skyndsamt.

A..


Om mäns våld mot kvinnor - (fp). - Nina Larssons blogg





* Socialdemokraterna * Kristdemokraterna.  * Intressant. * Bloggkartan Norrtälje. * Nyligen.se. * Blogger.com.* Läs även andra bloggares åsikter om Nina Larsson (fp)  * Politometern om Nina Larsson (fp) - fruimport - slaveri...   - Moderaterna. - Centerpartiet. - Miljöpartiet. - ROKS. - ROKS utredning (2010). Tobias Lindqvist (v). Ewa Thalén Finné (m).

2 kommentarer:

Anonym sa...

På norra öland är det ett vanligt fenomen.med importfruar. Det behövs arbetsvilliga fruar till bönder och de 3 thailändskor jag känner till i min närhet jobbar som illrar men vad jag kan läsa ut har de snälla män.Vi får väl se vad tiden lider...gunnel

Anonym sa...

Fy fan för detta generaliserande om män som ni feminister står för. Ni är i samma klass som rasister.