torsdag 1 oktober 2015

Teaterpiraterna begrundar...

Tomas, Åke & Camilla.
Teaterpiraterna begrundar scenografidiskussionerna. Där står jag, säger vargen.
Nej, det är ju jag, replikerar räven. Camilla, som tänker i musik & sång, begrundar
ton och takt till sceneriets kullar, porlande bäckar & dess vackra skog. 

Camilla.
Så är det dags för musiken. 1 - 2 - 3 - 4.....

Musiken ger skratt och lycka långt in i själen. Vad vore vi utan musiken?

Camilla, Anders & Stefan.
Strax intill musiken står herrarna som ansvarar för ljuset och begrundar.
Ja, så skall vi göra. Just så blir bra, så bra, så fint. 

Åke.
Läsning av roller står på schemat idag. Med musik & sång därtill.  

Emelie & Åke.
Som Rödluvan & räven i årets fantastiska pjäs.
Idag hade vi besök av Camilla, som ansvarar för musiken. Hon sätter ton och takt på räven, vargen och haren. Kanske något bisurr eller någon fågel får sig en ton eller två därtill? Det är fantastiskt att höra glädjen i musiken, att höra och se hur pjäsen sakta växer fram. Inspirerande och skoj.

Nu växer också sceneriet fram. Det har Lena på sitt bord. Och Anders och Stefan begrundar ljuset. Ja, där finns sceneriet, musiken, ljuset, aktörerna och regin. Sakta, i lagom takt och i ett stadigt spår, vandrar de tydligt framåt. Tillsammans gör de - och alltid med skratt och skoj.

För mig, som inte varande teatermänniska, är det fantastiskt att tillbringa tid med dessa människor. De visar vägen för helt andra saker än jag är van vid. Det är nytt och skoj. Rollerna byggs upp allteftersom, ges personligheter som präglas av aktörerna, av pjäsen och att regin. Också musiken kommer säkert att prägla gruppen, liksom den dans som också skall tillföras gruppen inom kort. Ja, och sen skall någon skall sy kostymer, någon skall bygga själva sceneriet, någon skall montera och rikta ljuset och någon skall hela tiden hålla gruppen i rätt ordning. Naturligtvis skall aktörerna också öva, öva och öva. Ja, det är inte gjort på ett litet kick.

Själv har jag den fantastiska förmånen att bara sitta mitt i och begrunda. Betrakta, se deras anletsdrag, fundera över ljuset (& dess påverkan på bilden i kameran) och deras (& mitt) nästa steg. Av detta görande blir jag glad.

Bilderna är från Nya Teaterpiraternas repetition den 29 september 2015.

Med skratt & skoj.

A..

Inga kommentarer: