måndag 21 december 2009

Sommartider och maskrosor ligger lite långt....

...från vårt halvklot just nu. Men visst kan man längta. De senaste dagarna i Sthlm har varit kalla, vita och väldigt halkiga. Där jag har varit har det faktiskt varit vitt och inte det vanliga smutsgråiga. Det vita är vackert, om än lite besvärligt eftersom snöröjningen är ett svårt kapitel i den stora staden.

Ja, visst kan man längta till värme, sommartider och vackert gula maskrosor - men visst är det gudabenådat vackert med den vita snön? Det lyser upp, när det inte blåser småspik (eftersom man då nästan måste blunda eller i varje fall dra ner scarf eller mössa långt ner mot ögonen).

Det lyser upp både omgivning och humör. Ljuset är värdefullt. Det blir helt enkelt mindre svart.

Jag hoppas att ljuset stannar över hela jul- och nyårshelgen. Med lite lagom kyla och utan småspik yrande i luften. Sommartider och maskrosor får nog anstå ett tag.

Först skall vi äta gott, umgås med nära och vänner, åka skidor, springa i halkig snö, göra snögubbar och baka pepparkakor, fira Jesu födelse och ett gott nytt år, fasta - några kanske med semlor i högsta hugg, fira påsk och känna vårens ankomst.

Var sak har sin tid. Just nu är tid för att fira jul. Låt oss hoppas på en vit jul. En vit och en riktigt vänlig jul. Med frid och vänlighet i sinnet.

Anette Grinde
Sthlm/Sundbyberg 091218

Inga kommentarer: