måndag 31 augusti 2009

HDCS distrikt A samlas på Bastö, Åland...


28 – 30 augusti 2009.
HDCS - distrikt A.
Bastö - Åland.

Harley Davidson fantaster samlas för en helgs samvaro. Några känner varandra sedan förr och några kommer till.

Vi bor på Bastö Hotell och Stugby, på nordvästra sidan av Åland. Var och en har bokat sitt. Några tillsammans och några var för sig.

Resan dit gick mellan Kapellskär och Mariehamn eller mellan Grisslehamn och Eckerö. Några åker tidigt och några kommer lite senare. De flesta är på plats under fredagskvällen, men några tillkommer under lördagen. Vi är ca 55 personer och något färre motorcyklar när inräkning sker framåt lördagskvällen.

Fredagskvällen innebar samling på den lokala bykrogen. Mat för några och dryck för alla. Mer för några och mindre för andra. Det var en god kväll, i glada vänners lag. Några kröp till kojs tidigt och andra lite senare. Någons motorcykel trasslade under färden, så den var en stor del av samtalsämnet under kvällen – med många goda råd som följd. Den tog sig hem för egen maskin under söndagen, men något trassel kvarstod som nog behöver lösas med skyndsamhet – då den snart skall vidare för färd i Spanien.


Vi var först till frukosten på lördagsmorgonen. Det var lugnt och stilla, och solstrålarna värmde gott där vi satt på bykrogens uteveranda. Den åländska tidsomställningen och gårdagens förtäring ställde till det för några. Frukosttiden passerades innan alla riktigt hunnit med. Frukostserveringsfolket blev lite irriterade när gästerna inte hade förstånd att hålla tiden. Gröt, yoghurt, ägg, goda smörgåsar och kaffe slank dock glatt ner de väl masat sig dit.

Någon timmes vila bjöds innan det var tid för samling för körning framåt 1200. Nu verkade tidsmedvetenheten har vaknat. De flesta var på plats. Gruppen delade upp sig och motorcyklarna rullade mullrande ut, åt lite olika håll, i det fantastiskt vackra Åländska landskapet. Biggan, som har åländska rötter, guidade en grupp medan övriga klarade sig själva. De flesta passerade Mariehamn under dagen innan de/vi åter styrde kosan mot Bastö för gemensam återsamling kl 1600.

Tipsrunda. Åter en stunds vila. Och sedan var det dags för gemenskap vid grillen. Grillning eller tillagning av mat i stugorna för inmundigande tillsammans vid grillen. Musik och prisutdelning efter tipsrundan, prat och skratt. Välmenande skratt, glädje att dela med sig av den starka drycken och insikten att alla inte riktigt har koll på var den egna gränsen går. Några är mer än andra. Det var en trevlig kväll. I glada vänners lag - kommer ingen till skada och tonen är god och glad.

På Bastö-träffen har vi inte varit förr. Men jag tror att vi kan tänka oss att besöka den igen. Det var en trevlig helg. Det var lagom och bra, ur flera perspektiv. Det var gemytligt och vänligt. Det fanns boende, mat och dryck som passade för många. Det fanns närhet till service, stad, bankomat och bensin. Liksom även till havsluft, klippor och minigolf. Och framför allt – på Åland finns många vackra miljöer att se när man färdas i lagom lugn takt på vägarna. Det är väl värt besväret att färdas vid sidan om de större huvudvägarna.

Till Åland kan man åka igen. Till Bastö-träffen likaså.

Anette Grinde
Norrtälje 2009-08-31

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter kanonfint!!!! Kan vi från J (2 st) hänga på nästa år?? :-)

Reflektioner Allteftersom sa...

Ni är säkerligen välkomna. På Bastö är det fint och i HDCS-sällskap kan man trivas gott!