söndag 9 september 2012

Sparbanksloppet 2012 - Rånäs 4HSå har den första upplagan av Sparbanksloppet, i Norrtälje - med Rånäs 4H som genomförande arrangör - gått av stapeln. Huvudsponsor var, så som namnet ger uttryck för, Roslagens Sparbank. De är aktiva och stort stödjande för bygdens aktiviteter och de månar stort om den nära bygden. Det är fantastiskt roligt att se. De var också aktiva på plats. Det ger mer för loppet, för sponsorengagemanget och det ger mer för arrangemanget. Man blir riktigt glad av att se sponsorer i ett arrangemang, som tar del stort och tydligt. Det gick verkligen inte att missa att det var de som, tillsammans med Rånäs 4H, ägde dagen.

De yngsta sprang 800 meter och de lite äldre unga sprang 1500 meter.  5000 meter, eller kanske lite mer än så, var sträckan för de vuxna i tävling & motion, där rundan gick på terrängspår där det också var lite blött, tungt och lerigt. Sträckan 3000 meter gällde för de som vill gå, lunka, springa eller gå stavgång. Det fanns verkligen rum för alla, från ung till gammal och från elitsatsande löpare till lugnsam motionär. En av de äldre deltagarna var över 80 år, och några var 9 år eller strax yngre. Det är en verklig fröjd att se glädjen, när deltagarna gör sitt bästa och är nöjda med sin insats när målgången är passerad, och när arrangörerna summerar deltagande och genomförande till något riktigt gott. Man blir onekligen glad av sån´t.

Sponsorer fanns det gott om. Roslagens Sparbank stod för huvudsponsorskapet, alla guldskimrande medaljer och särskilda priser till gå-lunka-löp arrangemanget. Bergströms Ur & Guld stod för pokaler till alla ungdomsklasser. Brodera MedMera hade skänkt ett stort antal priser till prisbordet, där tröjor och overaller var broderade i vacker stil. Därtill fanns Svenska Turistföreningen, Roslagskretsen - Vallby Trädgård - Norrtälje Turistbyrå - Norrtälje Hälsocenter - Företagshuset & Leif Hemlin bygg - Viking Line - bland de som lämnat priser till det dignande prisbordet. Man blir glad av att, såsom ingående i prisutdelningsgruppen i arrangemanget, kunna dela ut så många och så fina priser till många av de som har deltagit i loppet.

I den yngsta klassen, 9 år och yngre, segrade Lima Rygaard, Rånäs 4H strax före Mathilda Thulin och Sofia Stålkrantz, också de Rånäs 4H. I klassen pojkar i samma åldersklass segrade Victor Karell, Rånäs 4H före Hugo Torngren, Roslagsbro IF och Ludvig Reinsson, Ununge IF.

I klassen flickor 10-11 år segrade Alice Berg, Turebergs FK, före Agnes Nilsson, Rånäs 4H och Emma Eriksson Gottsunda IF. I klassen pojkar i samma åldersklass segrade Albert Nygren, Upsala IF före Arvid Schön Gottsunda IF och Sebastian Thulin Rånäs 4H.

I klassen flickor 12-13 år segrade Marie Ebbestad före Amie Jammeh, båda från Gottsunda IF. Bland pojkarna knep Knut Erik Vassvik från Gottsunda IF den efterlängtade segerbucklan i sin ålderklass.

Bland damerna i 5 km-klassen knep Ulrika Flodin prischecken strax före Anna Lindh och Anneli Österberg, också de från Rånäs 4H. Triss för hemmaklubben i toppen gillas glatt av arrangörsföreningen. Bland herrarna vanns klassen av Viktor Hedlöf, Rånäs 4H. Som tvåa kom Jörgen Lindh, Rånäs 4H och strax därefter Ola Åkerlund, Ununge IF.

Gå-lunka-löp-klassen vanns av Hanna Karlsson, Rånäs 4H, tätt följd av Thomas Stålkrantz, Roslagens Sparbank och Joel Wahlqvist, Rånäs 4H. De kom in tätt, tätt efter varandra och någon mild promenad var inte aktuell för deras del.

Efteranmälningarna hanns med. Solen sken. Tidtagningsteamet hade full koll på sitt. Temperaturen var ljuvligt lagom. Människorna var glada. Korven tog slut, när det var dags att den skulle ta slut. Resultatlistorna levererades utan särskilda hak. Huvudsponsor´n målade fantastiska ansiktsmasker på alla barn de kom åt. De guldskimrande medaljerna hängde som lyckobevis runt halsen på deltagarna, unga som gamla, elit som motionär.

Jag blir glad över Rånäs 4H som gör goda arrangemang, där alla kan vara med. Jag blir glad över Roslagens Sparbank, som ser till så att det blir ett eget lopp för dem, där de syns och aktiverar sin sponsorroll riktigt, riktigt bra. Ett till, ett nytt och därtill riktigt bra. Sån´t gör mig glá.

Därtill bockar och bugar jag för alla funktionärer. Någon tar emot efteranmälningar, någon delar ut nummerlappar, några tar tid & noterar målgångsnummer, någon fotograferar lite här och lite där, några säljer korv och kaffe, mm. Med mera. Med mera. Därtill finns det prisutdelare, tävlingssekretariat, banfunktionärer, speaker, startpistolare och allt annat som skall få loppet att fungera utan aber. Hu, det behövs många för att det skall flyta lätt och rätt.

Sol & lycka. Här var det riktigt bra.

Anette GrindeIntressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Rånäs 4H - Roslagens Sparbank -  Bloggare om sparbanksloppet - Brodera MedMera - ...

Inga kommentarer: