fredag 7 september 2012

Grannsämja...Vi möter varandra på vägen. Vi hejar och vet knappt vad den andre heter eller bor, trots att byn är ganska liten. Någon är ny, och vi undrar vem det är. Till slut går det nästan för lång tid för att fråga. Någon bor uppe i skogen och träffar sällan de övriga. Vi hade talat i flera år om att vi borde ordna ett grannsämjekalas, men inte riktigt kommit till skott. Man behöver ju någon plats att vara på och man behöver skydd för vädrets lynniga makter, om det visar sig behövas. Nu, när grannen ordnat en fantastisk loge som kan nyttjas som festlokal, kom vi äntligen till skott.

Så, vi hade grannsämja i byn häromveckan. Vi bjöd in för att lära känna de som bor nära, skapa samhörighet och kanske också för att stilla vår allas nyfikenhet. Men, kanske ändå mest för att skapa lite skoj för oss själva och för andra innan mörkret och kylans årstider närmar sig. Kalaset blev lite knyt och lite eget, kan man kanske säga. Lite enkelt, men ändå lite festligt. Surströmming, kräftor och dryck tog var och en med sig. Därutöver ordnades pajer, tårtor, potatis, sallad och bröd för alla att frossa av. Helt fantastiska tårtor och pajer dukades upp. Några av våra grannar i byn saknades, men många slöt upp. Några bar hattar och alla bar glädje och munterhet. Det blev ett fiiint kalas. Man blir riktigt glad av sån´t och vi ser fram emot att få göra det på nytt. Eller att någon annan i byn drar i en motsvarande tråd.

Tack, Petter & Helena, för lån av logen & för hjälp/samordning i arrangemanget. Er loge är en fantastisk festlokal. Tack, alla ni andra, för er glöd och glädje. Detta gör vi gärna igen. 

Anette Grinde

Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om grannsämja - kräftskiva -  Bloggare om surströmming - fest -

Inga kommentarer: