lördag 11 juli 2015

Fredag 10 juli 2015. Sakta framåt. Norrut. Lund - Hågnarp.

10 juli 2015.
Fredag.

En god natts sömn i ett privathem med bed and breakfast (Lund). En fantastiskt frukost. Ja, vi är nöjda med det boende turistbyrån i Lund hänvisade oss till. Det var bättre än hotell och bättre än vandrarhem med fler på rummet. Det regnade när vi åt frukost, men sedan klarade vi oss väl från regnet.

I Eslöv lagade vi soppa & nudlar. Det smakade väl. Efter Eslöv försökte vi ta småvägar som resulterade i vilsekörning och en punktering. I däcket satt en rosentagg igen även om det var i anslutning till ventilen som slangen gått sönder (inte taggen alltså). Punka nr 3 och slangbyte nr 5 eftersom två av bytena resulterat i nya hål (när vi inte hittat skälet till punkan).

Vi passerar Billingen, Röstånga och provianterar i Perstorp. Vi hittar till slut och väldigt sent ett mygginvaderat nattställe 6-7 km väster om Bjärnum. FÖr lite mat och vatten skapade en kraftig energibrist i mig. För sen tältlandning och massor av mygg gav ingen mat. Jag somnade hårt efter några mackor och en näve nötter och russin.

Dagen har bjudit på ett varierat landskap, först öppna fält, sedan skog och slingriga vägar. Det var väldigt blåsigt i de öppna landskapen och lugnare när skogen och det kuperade landskapet tog vid. Det var väldigt skönt att komma bort ifrån den kraftiga blåsten som härjade över Skånes slätter.

Lund - Väggarp - Eslöv - Billinge - Röstånga - Forestad - Perstorp - Strandböke - Röke - Humlesjö - Hågnarp

99 km.

A..


En väldigt myggig nattplats. Eller kanske bara fylld av fasansfullt många knott!

Inga kommentarer: