fredag 1 maj 2015

Valborg 2015


Ja, nej, bilden på korset är inte representativ för Valborgsfiranden. Den finns där för att jag tycker att kors är vackra. Och de blå himlavalven likaså. Och för att bilden är fotograferad den 30 april 2015. På Valborg alltså.


Valborg 2015 var ett hyfsat stillsam tillställning. Stillsamheten gläder. Vi besökte en majbrasa för första gången på länge, i Röksta, Roslagsbro. Där hade hembygds- eller bygdegårdsföreningen ordnat med fika, grillning och en finfin brasa. Dessa föreningar gör stordåd. De bör uppmärksammas mer. Elden höll sig på plats och drev inte med vinden i fel riktning. Jag förundras över eld - den är vacker men samtidigt farlig. Jag har en oerhörd respekt för elden och dess kraft.


Valborgsmässoaftonskvällen var lite kall, men ändå skön. Anette Gustawsson, den aktiva bonden i trakten, höll ett vårtal. Skogsbacken strax intill var fullständigt översållad av vita små blomster. Ja, vitsippor hör våren till.

Valborg? Ja, då är våren här. Våren är en vacker tid.

A..Alla texter & bilder på denna sida ägs av Anette Grinde. De får inte kopieras och/eller användas utan särskilt tillstånd från ägaren. Men - du får mycket gärna länka till denna sida.

Inga kommentarer: