söndag 17 maj 2015

Det går kor på ängen i grannskapet...


Det är trevligt med kor i landskapet, tycker jag. Här i faggorna vandrar de stillsamt på de gröna ängarna. De ser ut att ha det rätt bra. Ibland ser man korna gå nära sin ladugård och bonden får utfordra dem med annat än grönt gräs. De mår säkert bra där också, men det ser ju väldigt mycket behagligare ut, både för kossorna och landskapet, när de går och småäter på större arealer hela dagarna. Just nu blandas deras gröna kost upp med fina blomster, som maskrosor till exempel. Maskrosor är finfina blommor och maskrostid är en finfin tid.

Tänk, så otroligt trist det skulle vara om ingen hade råd, lust och möjlighet att hålla kor på markerna. Vilken otrolig förlust det skulle vara för oss alla.

Heja, heja, säger jag till alla som har råd, lust och kraft att ha djur och att låta dem vandra ute i den vackra naturen. Heja, heja, säger jag till oss alla andra - som gärna ser djur av olika sorter i det vackra landskapet och lägger några strån i kors från tid till annan för att det skall förbli så.

Därutöver önskar jag dig en fantastiskt fin dag.


A..
Inga kommentarer: