söndag 7 oktober 2012

Utsikten - teater Nea

Vad händer när strömmen tar slut? Hur påverkas vi och hur förhåller vi oss till andra? Teater Nea har begrundat frågan och resultatet kan ses på Rosenlundsgatan i Stockholm. Utsikten, heter stycket.

Vi är på plats på premiären. Vi sätter oss på första bänk, kommer nära händelsernas centrum och hör alla andetag. Att gå på teater är onekligen intressant. Där finns väldigt mången ideell timme nedlagd i övning, samtal, reflektion och vånda. Omåttliga glädjestunder kan vi också tro att här finns.

Föreställningen ger oss avundsjukan, längtan efter tillhörighet, kärlek, ständig anpassning i rädslan att stå utanför, systerskap, föränderligheten i tillvaron, att göra vad som krävs för sitt eget bästa – även när det innebär att skada andra, grupptryck och gemensamma beslut. Den ger oss också följsamheten i grupper och relationer.

Personligheterna syns tydligt i karaktärerna och ger anledning till tanke hur vi är och hur vi gör.

Vi förfasas, nickar och ler. Teaterfolk är ett folkslag för sig. Ett sådant man kan beundra. Vi bockar och bugar för deras fantastiska budskap och tolkningar. Vi gläds över deras fantastiska engagemang och intresse.

För vad vore vi utan den fantastiska teaterkulturen?

Anette GrindeIntressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om teater Nea - teater tre -  Bloggare om folkbildning -
teaterpremiär ... 

Inga kommentarer: