onsdag 3 oktober 2012

Flickan från ovan

Flickan från ovan
Alice Sebold
Månpocket
Isbn 91 7001 149 4
2004

Susie Salmon är fjorton år gammal och upplever just sin första förälskelse då hon blir våldtagen och mördad av en granne. Från sin utkiksplats i himlen kämpar hon med att acceptera sin död, medan hon fortfarande klänger sig fast vid det hon förlorat, de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, liksom mördarens förehavanden och polisens arbete med hennes fall. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse.

Trots att bokens tema är grymt är Susies berättelse ljus och med en kärleksfull och humoristisk ton. Alice Sebold visar oss i denna underbara roman hur en tragedi kan slå sönder en familj, men också hur den kan sammanföra den igen. (Bokus & Adlibris beskrivning av boken).


Först får jag säga att om du har dålig syn kan du inte köpa denna bok. Textstorleken är minimal. Den är på tok för liten, tycker jag. Jag köpte den för 5 kr på en second-hand-butik i Norrtälje, så priset kan jag inte klaga på. Den kostar lite mer hos förlaget eller hos Adlibris/Bokus, men i pocketversion är den ändå inte dyr. Det är bra att det finns billiga böcker.

Boken är läsvärd, som en sådan bok som är bra att fördriva tiden med. Som man kan läsa, lägga bort och fortsätta att läsa igen. Och som det inte gör något om man tappar bort på vägen. Det är inte en underbar roman, det är ingen sträckläsare som man glömmer tid och rum för, men den är tillräckligt bra för att läsas. Läsa är ju något man absolut bör göra.

Kanske kan du köpa den på Röda Korsets butik Kupan för en femma, eller kanske kan du låna den på närmaste bibliotek. Jag lämnar in mitt ex till Röda Korset i Norrtälje om en dag eller två. Du kan alltså köpa den där.

Njut av dagen.
Anette GrindeLänkar & sånt;  
Adlibris - Bokus - Månpocket . Knuff om böckerKnuff om Isbn 91 7001 149 4.   Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Månpocket - Bloggare om fotograf  Alice Sebold - Månpocket -  ...  

Inga kommentarer: