måndag 15 augusti 2011

Handikappidrott...

Svenska Handikappidrottsförbundet organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning. Arrangemangen sker inom 18 idrotter. Idrottsförbundet bildades 1969 och blev då även medlem i Riksidrottsförbundet.

Svenska Handikappidrottsförbundet har ca 480 föreningar, 21 specialidrottsdistriktsförbund och ca 37 000 medlemmar. Av dessa är ca 20 000 är idrottsaktiva.

Kommande helg är det Handikapp SM i friidrott 2011. Det går av stapeln i Norrtälje och det är Rånäs 4H som står för arrangemanget. Människor med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning kommer, under denna helg att lägga manken till för att skapa ett resultat i just sin gren. SM är, som vi alla vet, en viktig tävling. Det är allvar.

Ja, förutom att det är en aning lek, en stor dos gemenskap, så är det också riktigt allvar. Tävling och SM gör skillnad, helt enkelt. Under denna helg, i arrangemang av Rånäs 4H och Norrtälje med sitt övriga mottagande, kommer kvinnor och män att göra sitt yttersta i just sina friidrottsgrenar. Detta kan vara t ex löpning, längdhopp, höjdhopp, rullstolsåkning, diskus, spjut och kula.

Rånäs 4H spelar här en stor roll för de aktivas möjlighet att få genomföra denna viktiga tävling. Det görs med ideell kraft och med glädjen att få se människor utöva sin idrott.

Det är också möjligt tack vare de sponsorer som finns i de ideella föreningarna, såväl hos de som finns i de föreningar där de aktiva är medlemmar i och tävlar för - såsom i de föreningar där arrangemang av tävlingar görs. Utan all den brinnande ideella kraft som finns i föreningarna och utan de sponsorer som finns landet runt - i stort och i smått - skulle idrotten inte kunna göra allt det den gör.

Idrotten spelar roll. Den utövas av väldigt många människor. Unga, som gamla. I olika skick och i olika form. För oss, här nära, spelar de lokala föreningarna roll. De skapar skillnad, ur många perspektiv.

Jag ser stort fram emot att få vara en del av evenemanget i Norrtälje på lördag och söndag - genom mitt engagemang i Rånäs 4H. Jag hoppas att också du tar del. Med dina förutsättningar, din roll i uppdrag och arbete - och utifrån ditt intresse för andra människor.

Visst ses vi på lördag?

Anette Grinde. . . . Läs även andra bloggares ord om t ex Norrtälje och Handikapp Friidrott

Övriga relevanta länkar; Handikappidrottsförbundet  - Rånäs 4H - Roslagens Sparbank (sponsor) - Norrtelje Tidning (sponsor) ....


Inga kommentarer: