söndag 9 maj 2010

Omgiven av vinnare...

...tillbringade jag lördagen på Kungsholmen i Sthlm.

Vi kom till Rålambshovsparken vid 1030-tiden och där noterades en stor anhopning av små varelser med nummerlappar på magen och med föräldrar eller mor/farföräldrar som sällskap. De hastade runt på sin bana och fick glass och förfriskningar vid målgång. Det skall börjas i tid, för att skapa vinnare allteftersom.

Vår start gick vid 1130, eller strax efter. Det blev en mindre försening eftersom mc-polisen hade viss svårighet att komma förbi alla löpare för att ställa sig först i ledet. Till slut nådde han sin plats.

Starten gick och massan rörde sig framåt. 10 km eller 21 km stod på programmet - ett varv eller två runt Kungsholmen. Ett småmulet väder, som efter halva sträckan omvandlades till ett smådugg. Det gjorde nu inte så mycket, för då var vi ändå igång.

I stret tog vi oss framåt. Några med trötthet, några med raskhet, några med svordomar eller peppning inombords och några med sprittande glädje. Själv hade jag nog delar av allt detta under min färd genom banan. Ibland är man mördande trött, och ibland rinner det bara på. Ibland känns det njutbart och ibland är det pinande tungt. Ibland undrar man varför man sysslar med detta - för att i nästa stund bara längta till nästa steg.

För mig stod 21 km på programmet, som övning och förkänning inför de 42 km som kommer om en månad. 42 km känns långt, men det får vi nog ändå härda. Det handlar nog om fokus - när jag för dagen fokuserat på 21, känns 42 väldigt långt. Men om jag fokuserar på 42, är det nog säkert genomförbart. Det har det ju varit förr.

Eftersmaken efter denna dag var att detta gör jag gärna igen. Tävla. Springa. Och utmana sig själv. Jag tillbringar gärna mina dagar med människor som är vinnare, som genomför en tävling på 10 km eller 21 km efter bästa förmåga. Som inte ger upp. Som presterar och gör. Det skapar mervärde. Mervärde och glädje.

Mervärde och gläjde ger det oxå när jag själv presterar personbästa på distansen. Då blir jag riktigt glad.

Vi tackar arrangörerna - FK Studenterna - för ett väl genomfört arrangemang och räknar med att återkomma nästa år igen.

A ...

Inga kommentarer: