söndag 11 juni 2023

Välkommen, ska du vara.


 Det blommar. Diket, skogskanten och ängen är fullt av blått, gult och lila. Det är en vacker tid nu när syrenerna blommar för fullt. Snart är midsommar här. Då ska vi dansa, gå tipspromenad, fika och njuta av gården.


Jag passerar Labacken, hembygdsgården som St Eriks Gille, Roslagsbros hembygdsförening månar om. De har mången aktivitet i föreningen, som t ex gemensamma arbetskvällar med fika, midsommarfest för hela bygden, kyrksamväm i trädgården, loppis och en mängd föreläsningar. Ja, på sommaren är de på Labacken, Övra Söderby och under resten av året mest i Sockenstugan vid Roslagsbros kyrka. De gör en hel del.


En förening består av dess historia och de människor som deltar. De är historia och framtid, tillsammans. De månar om trakten, bidrar med arbete i olika riktning. Det behövs intresserade människor för att det ska bli riktigt bra, både i medlemskretsen och i styrelserummet. Att välkomna, välkomnas och hitta sin roll i sammanhanget gör skillnad.


Under vinterhalvåret skördar de också vass. Det ger slantar för byggnader och verksamhet. Kontakta föreningen om du vill vara med i det.


Under vår, sommar och höst händer en hel del på föreningens gård. Hus ska målas, gräs klippas, det ska stängslas för vildsvin, hus och gård ska städas, ordnas med blomster, plockas och prissättas loppisgrejer, lotterivinster ska sorteras, visas hus och hittas nya programpunkter.  Därtill ska något skruvas, texter ska skrivas, pengar ska räknas, kaffet ska kokas och något ska granskas. Vem ska leda sången och vem ordnar med kaffet? Kanske är du proffs på att baka eller snickra? Ja, det finns många roller att fylla i en förening. Vad gör var och en bäst? Vad vill du göra?


St Eriks Gille är en förening som månar om bygden, platsen och människorna. Hör av dig till styrelsen eller dyk in på måndagens arbetskväll om du vill vara en del av det föreningen gör och är. Vi behöver din kraft och blir glada om du vill vara med. Du kan göra skillnad här.


Välkommen, ska du vara.


A..

Inga kommentarer: