måndag 9 mars 2020

Skriv, bara skriv

Hon tittar på högen som ligger på hallbordet. Hon ser medlemskort och inbetalningskort till Naturskyddsföreningen, Svenska Turistföreningen, Läkare utan gränser och Svenska FN-förbundet. Var säger det om henne? Vad är skälet till att hon är med i, eller bidrar till just dessa organisationer? Hur ser tankegångarna ut som har lett fram till dessa val? Har hon tänkt, analyserat? Vad gör de tankarna och handlingarna med henne som människa? Hur ser hon på sig själv?

Hon titta på högen, bläddrar och funderar. Hon har länge varit med i Naturskyddsföreningen, för att hon gillar det de står för och för att hon tror att hon bidrar, i det lilla, till deras fortsatta möjlighet att påverka i viktiga naturskyddsfrågor. Tidningen som kommer lite då och då bläddrar hon oftast förstrött i, läser några få artiklar, men hon blir alltid glad att den kommer. Samma sak gäller Svenska Turistföreningen, även om hon inte riktigt längre håller med i deras principer. De är för kommersiella sedan några år tillbaka. Hon gillar inte det. Hon gillade bättre när de var mer Friluftsfrämjaraktiga, mer naturnära. Friluftsfrämjandet lämnade hon när barnen inte längre var engagerade i Skogs-Mulle-verksamheten. Den var viktig, härligt och förhoppningsvis satte det några spår i barnens naturmedvetande. Hon minns Karin som en fantastiskt Mulle-ledare.

Hon tittar igen på inbetalningskortet till Svenska Turistföreningen och viker sen sakta ihop det längs den taggiga perforeringen. Det får nog vara bra med detta för nu, tänker hon, och lägger det i pappersinsamlingen. Var sak har sin tid.

Naturskyddsföreningen och Svenska FN-förbundet får vara kvar. Hon låter inbetalningskortet till Läkare utan gränser också vara kvar. Hon får fundera lite mer på hur hon tänker kring detta, men inte just nu. Nu vill hon ha en varm kopp te, sin röda, varma pläd och boken hon just köpt i bokhandeln.

A..
 
 
#skrivövning  
#medlemskap  #ideellaföreningar 
#jagbokhandlar helst i #roslagensbokhandel i #Norrtälje

Inga kommentarer: