fredag 4 augusti 2017

Renault 4Cv Sport

Somliga har köpt en ny bil. Det har skapat succé i hans hjärta och i grannskapet. Det är roligt att se en ny sorts glädje.

Modellen är Renault 4Cv Sport. Det är tydligen en särskild kärra, ja, det kan jag förstås se med egna ögon även om jag inte ser hela charmen själv (ännu). Bilen är av årsmodell 1958. Fordonet är täckt, alltså inte en cabriolet, och har en taklucka. Den har en del skavanker i lacken. Den tidigare gjorde omlackeringen är uppenbart inte gjord med god finess. Jag tror förstås att lackeringsarbetet behöver göras om, om somliga skall kunna färdas i den med stolthet. Det är troligt att somliga kommer att ge sig i kast med det vad tiden lider. Ja, han kommer förstås inte att göra det själv, utan leja någon kunnig & extremt intresserad person för uppgiften.

Bilen togs in i Sverige 1958 (Piteå). 1969 gavs den bort i 1-årspresent till ägarens barnbarn. Barnbarnets förälder har därefter vårdat och använt den (Sundsvall). Den har nu inte varit i bruk på många år, men har sammantaget gått 3461 mil. Nu var en ny tid i ägarnas liv, varför det blev tvunget att sälja fordonet. Somliga stod på tur för köp. Glad var han för det.
  • 1958-1969   Första ägarens innehav (Piteå).
  • 1969-2017   Barnbarnet äger bilen. Hans far har vårdat den (Sundsvall).
  • 2017 tills vidare Ny ägare, somliga, men nytt bubbel i hjärtat, ger sig i kast med fordonet (Norrtälje).
Detalj - från somligas nya fordon.
Sista besiktningen var 1997, så det är så småningom dags att göra detta igen. Den behöver nog vårdas en aning för att det skall kunna göras, förstås.

Som jag ser det är/blir detta ett nytt utövande intresse för somligaSomliga agerar och skiner som om han har fått sockerdricka i blodet, det bubblar liksom om honom. Hur andra i familjen hänger på återstår att se. Somligas vänner, åtminstone några, blev extremt exalterade. Det förefaller som händelsen ändå är något särskilt. Det är förstås kul, när det händer så extremt upplyftande saker i bygden.

Själv är jag förstås intresserad av en fräsch men acceptabelt billig bubbla av den gamla sorten. Det är tydligen på blocket man hittar intressanta saker, så jag kanske måste börja hänga där.

Pepp? Ja, men visst.

A..

Intresset kan möjligen härröra från detta fordon, som är
somligas familjs första bil en gång för länge sedan.
Visst är det så att mycket från barndomen kommer igen?

Inga kommentarer: