tisdag 25 juli 2017

Ockelbo - Årsunda

22 juli 2017

Ockelbo (Ockelbo vandrarhem) - Jädraås (smalspårig järnväg) - Järbo (stor träkyrka) - Sandviken - Forsbacka - Årsunda (tallskogsboende i tält).

Vi hade en himla trivsam morgon och frukost på vandrarhemmet. Vi mötte gäster från Vallentuna som hade många liknande intressen, typ cykling, motorcykelåkning och Indien. Vi hade också gemensamma bekanta. Det finns anledning att tro att våra vägar korsas igen. Vandrarhemsvärdarna såg vi inte till, de skötte ruljansen bara med telefon & swish - men vandrarhemmet gillar jag ändå.

Efter avfärd drog vi i väst/sydvästlig riktning mot Jädraås, där en smalspårig järnvägsstation hade tågets dag. Den drivs av ideella krafter och samlade mycket folk denna dag. Leifs barnbarn, med medföljande föräldrar, var där för bus och lek, så det blev förstås en nödvändig destination när vi nu var så nära. Det var skoj att se en sådan plats, driven av ideellt folk. Sån´t gör mig glad. Efter hej och hej då åkte vi vidare söderut till Forsbacka, via Järbo, Jäderfors och Sandviken. I Forsbacka fick vi en kort visning av den stora masugnen och fabriksbyggnaden innan vi hann få en kopp kaffe. Sen vidare söderut för att leta efter vandrarhem för natten. Vi gick bet på boendefrågan och fick istället campa i en ljuvligt vacker tallskog strax söder om Årsunda. Att bo i tält i vacker tallskog är fint, riktigt fint. Vi sov gott denna natt.

Dagens sträcka (20349 - 19476 =) 87,3 km


Detta hus gillas. Mitt i byn skall förstås ett vandrarhem ligga.

Jädraås - västsydväst om Ockelbo - med smalspårigt tågskoj för den tågintresserade.



Intresserad funktionär i teamet.

Vacker tallskog någonstans i Gästrikland. Ett ledkryss skymtar. Ja, sådana ser vi ofta här.



Fikapaus vid Kungsfors nära Kungsberget

Järbo - här fanns en stor träkyrka. Här fanns familjegravar som var
mer än 100 år gamla med alla namn skrivna. Man undrar över
levnadsöden när man ser att flera av barnen har dött i unga år.

Stax söder om Årsunda, riktning söderut. Fin nattplats i vacker tallskog. Riktigt, riktigt fint!





Inga kommentarer: