fredag 19 april 2013

Klubb för bara en sort....

Häromveckan lästa jag om en Rotaryklubb i Sverige som bara har män i sin medlemsskara. De har medvetet och aktivt avstått från kvinnors medverkan.

Rotary har, sedan många år tillbaka, visat klokskap och gjort organisationen tillgänglig för både män och kvinnor. Den representeras av många yrkesgrupper och mången kunskap, liksom också av många egenskaper som kan hämtas från män och kvinnor. Ibland var för sig och ibland tillsammans. En bred kompetens och viktiga nätverk samlas för samtal. De förkovrar sig, bygger vidare kontakter och skapar nya förutsättningar för andra människor, t ex genom bidrag till välgörenhet. Kunskapen i alla led bygger på samverkan. När det görs av både män och kvinnor skapas oerhört mycket mer, än när det görs av bara män eller bara kvinnor. Vi behövs tillsammans.

För gruppen självt måste det kännas oerhört pinsamt att tillhöra en framåtverkande organisation och själva inte gå i samma riktning. För visst må det väl ändå finnas något mått av klokskap även i en grupp som bara består av män?

A..Länkar & sånt;  
Intressant.  Bloggkartan NorrtäljeNyligen.seBlogger.comKnuff bloggar.  Knuff om Rotary -  Bloggare om  Rotary Sverige - välgörenhet -  ...  Rotary.se ...

Inga kommentarer: