måndag 2 juli 2012

Vård...

Miljöpartiet har bidragit till att en ny överenskommelse kan skapa bättre förutsättningar för människor i utsatthet. Som i en större trygghet och mindre rädsla. Det är glädjande.

Överenskommelsen innebär att gömda barn och papperslösa barn ska få tillgång till vård. Subventionerat och lagligt. De skall få tillgång till samma vård som vuxna asylsökande, d  v s vård som inte kan anstå. - Ett steg närmare dräglighet för många som redan befinner sig i en utsatt situation.

Läkare och sjuksköterskor ska inte behöva ställas mellan lag och moral. De skall inte behöva tveka om att ge vård. Också det spelar roll. Dräglighet också för dem.

Lagpaketet skall vara på plats till den 1 juli 2013.

Hur var det nu med skolgången för ungarna på flykt? Och flyktingbarnens väl generellt? Vi delar väl inte familjerna? Vi låter väl ungarnas väl går först? Vi låter väl barnen vara barn - och följer barnkonventionen ordentligt? Och vi låter väl föräldrarna jobba med jyssta villkor och utan övermåttliga tillståndsregler, så att de kan försörja sig och sin familj?

A..




Centerpartiet. Folkpartiet. Socialdemokraterna. Kristdemokraterna. Moderaterna. Miljöpartiet. Alliansen.se. Politometern om flyktingar. Intressant. Bloggkartan Norrtälje. Nyligen.se. Blogger.com. Görans tankar & bagateller. Riksdagsvardag. DN - gömda skall få rätt till vård. Flyktingbloggen. SVD. Svd. Knuff om Flyktingpolitik.

Inga kommentarer: