söndag 1 juli 2012

Alliansens varande...


Ingela i Vimmerby undrar hur det skall gå i valet och reflekterar kring om valet avgörs i Almedalen. Nej, klokare än så är nog väljarna och de politiker som står för förhandlandet om rätt, fel och lagom stora kompromisser än att de låter Almedalen styra något som gäller ett val & regeringsduglighet längre fram i tiden.

Men, nog kan man undrar hur det skall gå med så många små partier vid de domderande Moderaternas sida. Minskande och oeniga småpartier, med en lagom otydlighet och eftergivenhet. Folkpartiet, Centerpartiet och/eller Kristdemokraterna riskerar att åka ur - och ja, då ryker antagligen också alliansen och deras möjlighet att styra. 

Jag hoppas att Centern & Folkpartiet skarpare profilerar sig, stärker sig och samlar sig med sina nära vänner.  De kanske måste sticka ut näsan i blåsvädret och räta på ryggen en aning. De behöver stå för sitt, men ändå för varandra. Lite trickigt är det, kanske.

För övrigt måste väl Almedalen vara det mest hysteriska som finns på denna jord. Man baxnar.

A.. 
Centerpartiet. Folkpartiet. Socialdemokraterna. Kristdemokraterna. Moderaterna. Miljöpartiet. Alliansen.se. Politometern om Alliansen. Intressant. Bloggkartan Norrtälje. Nyligen.se. Blogger.com. DN Almedalen. DN Maria Crofts. DN om Allians och 4%-spärr. Kyrkans Tidning. DN.

Inga kommentarer: