söndag 15 september 2024

13/9-24. En grupp människor från några av Roslagens (24) hembygdsföreningar möttes...


13/9-24. En grupp människor från några av Roslagens (24) hembygdsföreningar möttes för att tala om samverkan och nätverkande, men också om året - eller sommarsäsongen - som gått, om folkdräkt och folklig dräkt och vad som kommer av vad eller inte. Det är fantastiskt att mötas, människor och föreningar emellan. Tack. 

Vi pratade om vilka som är hembygdsföreningarnas målgrupp och varför. Hur förhåller vi oss till dem och vad gör vi för att de ska hitta till oss? 

Vi pratade om arbetsuppgifter, kvinnor och män och de stora fastigheterna. Hur blir vi tillräckligt många för att kunna orka med alla uppgifter? 

Vi pratade om upptagningsområden, funktionärer och återväxt.

Vi pratade om den verksamhet som bedrivs och om samkväm tillsammans. Tillsammans är ett viktigt ledord. 

Vi pratade om den fantastiska norrbottensdräkten.

Vi konstaterar - återigen - att nätverk är av vikt. 


En helt vanlig #fredag i #september pratas det med #blidöhembygdsförening #erikskulle #söderbykarlshembygdsförening och #roslagsbrohembygdsförening om #lokalhistoria #dokumentation av berättelser #norrbottensdräkten och om året som gått i respektive hembygdsförening i Roslagen (13/9-24). Välkommen till #Kulturtorget #platsendärsamtalförs där #roslagensbokhandel och #MångfaldTillsammans arbetar för #kulturiroslagen och #merkulturåtfolket 



Inga kommentarer: