söndag 12 november 2023

Hetsa inte upp dig över småsaker!


 Jag arrangerar. Jag drar i aktiviteter, studiecirklar och möter människor. Jag försöker utveckla, skapa mer och annat. Jag försöker hitta ordningen, det bästa och det rätta sättet. Det rätta, det bästa och ordningen är dock, som alltid, olika för mig och för andra. Det blir som det blir i varje enskild stund. Det jag tycker är bra eller t o m bäst ser den andra inte alls. För att hen har ett annat perspektiv. 

 Soporna läggs i den rena koppen, som någon måste diska fast den inte använts. Sopburken står oanvänd strax intill. Smulorna dras ner på golvet istället för att läggas i sopburken eller i den använda koppen. De flyttar saker och lägger dem i oordning så att de skadas eller inte hittas. Hjälpen stjälper fast de tror att de hjälper till. Jag försöker förbygga, men hinner inte alltid innan det händer. Plötsligt har det redan hänt, då behöver jag förhålla mig, andas lugnt och bara hantera det merarbete det leder till. Kanske hinner jag mer nästa gång, kanske klarar mitt sinne bara att göra det sen, utan hugget i själen? Hur kan jag förutse hur de ska agera? Det i sig är en utmaning, om jag gör si, vad gör besökaren då? Om jag istället gör så, vad händer då? Om jag ställer stolen där, hur blir det bra eller dåligt då? Om jag marknadsför si eller så, vilken skillnad gör det då? Varför blir någon arg, när jag tror att jag är snäll? 

 Vem tänker varför, när jag tror att jag är tydlig? 

 Vi har alltid olika perspektiv, för att vi är där av olika skäl, för att vi är olika och ser och upptäcker olika saker. Det jag ser, ser inte du. Det du ser, ser inte jag. För att vi är de vi är och inte förmår mer än just så. Ja, jo, vi kan utvecklas och se mer, men bara om vi vill, upptäcker och förmår. Hur ska vi annars veta? Hur ska vi annars kunna? 

 Idag är en ny dag, med nya upptäckter om livet och alla dess olika förunderligheter. Det jag kan och vill, ska jag göra. Det jag måste likaså. Resten kan hända att jag lämnar därhän. Kanske tar jag det en annan dag. Vi får se, vi får se.  

 Välkommen, du nya dag. 

A.


Inga kommentarer: