tisdag 25 juni 2019

s/s Norrtelje - ligger vid stadens kajSå vackert vi har det i bygden. Norrtälje är en fin liten stad, men många vackra stråk. Det byggs så det knakar - nya människor, nya bostäder och nya företag möter oss i staden. Det är en fröjd att se. Vi hoppas att stadens människor och besökare handlar i - mitt i - den lilla staden, så att gemytligheten får finnas kvar. Handla lokalt är ett viktigt mantra. Det var och en gör, gör skillnad.

Nere i hamnen, bara några hundra meter från Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje ligger stadens vackra s/s Norrtelje. Den ägs av stiftelsen s/s Norrtelje och där finns också en vänförening som månar om fartyget. Hon är vacker där hon ligger och många uppskattar att hon finns. Ja, säkert nästan alla.

s/s Norrtelje har en ny krögare. De byts ibland för att förutsättningarna inte fungerar. Det är ju omöjligt att bedriva restaurangverksamhet när fartyget ligger bortom all synlighet och tillgänglighet, ja, Det är förstås lättare när båten är på plats. Det är den nu.

Ja, båten är åter på plats vid kajen med möjlighet att driva verksamhet; den är öppen, välkomnar gäster och har en uteservering - vi kan sätta oss inne, på däck eller på kajen och njuta god mat och dryck och samtidigt njuta av en fantastiskt vacker miljö. Det är en fröjd att vi har henne, eller hur?

Jag önskar de nya krögarna lycka till och peppar folket i bygden att nyttja, gilla och göra det bästa av allt det fina vi har nere i stadskärnan i vårt lilla vackra Norrtälje.


Anette Grinde

Inga kommentarer: