tisdag 13 februari 2018

Irenas barn - om Irena Sendler - av Tilar J Mazzeo

Irenas barn är en biografi om Irena Sendler skriven av Tilar J Mazzeo och utgiven  2017 (Isbn 978 91 87785 474) av Massolit förlag. Om du klickar på bokbilden hittar du till bloggen bokbloggerskan, som hör till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Där skrivs om denna bok och också om andra böcker och om annat som hör bokhandeln i Norrtälje till. Dit vill jag förstås gärna att du hittar - både till bloggen och till bokhandeln.

Ja, det är en biografi om en kvinna - Irena Sendler - som gjorde skillnad under andra världskriget. Hon och hennes vänner räddade livet på ett stort antal barn och hon lyckades dessutom överleva själv. Hon var inte jude. Hon var polack. Hon gjorde mycket stor skillnad för de utsatta judarna.

Jag läser just nu boken. Jag gläds över att den är skriven, att den har nått min hand och att jag lär mig mer och nytt. Jag gläds också åt alla de fantastiska människor som fanns omkring Irena Sendler, som också de gjorde mycket stor skillnad. Hon hade inte kunnat göra allt detta alldeles ensam - hon hade många engagerade och fantastiska människor omkring sig.

Tack, till Tilar J Mazzeo och till Massolit förlag som skrivit respektive givit ut boken!

Boken finns i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Lev väl!
Anette Grinde
Inga kommentarer: