söndag 21 september 2014

Kolesterol är ett otyg (men också viktigt). Hur äter man rätt?

Ät inte.
(Fett på) rött kött
Feta ostar
Feta charkuterivaror, som bacon & korv
Feta desserter
Hårda matfetter
Godis, snacks
Mättat fett
Alkohol

Gör inte.
Sitt still.

Ät.
Olivolja (kallpressad - inte raffinerad olja)
Oliver
Avokado
Nötter & frön
Havre & korn (100% fullkorn - inte raffinerade produkter)
Frukt
Torkad frukt (osötad)
Fisk (särskilt fet fisk)
Räkor
Ägg
Grönsaker
Omättat fett


Gör.
Motionera.
Aktiv rörelse.
Motionera.





3 kommentarer:

Malin sa...

Eller så kanske det inte är så farligt som man tidigare trott, eller läkemedelsindustrin i alla fall vill få oss att tro. Här finns i alla fall lite intressant att läsa. (Du kanske redan hittat det) www.kostdoktorn.se/kolesterol
/Malin

Reflektioner Allteftersom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Reflektioner Allteftersom sa...

Tack.
Ja, den har jag hittat, men tack ändå.
Någon medicin vill vi inte ha till detta - vi tänker oss absolut att hålla oss ifrån läkemedelsindustrins tankar i detta avseende. Vi äter dock gärna sådant som är bra för hälsa, knopp och kropp. /A..