onsdag 3 april 2024

3/4-24. Halv storm.

Stillsamt vandrat till bussen, trots rejäl blåst.

Längtar till våren, värmen och ljuset. 


Jag är hel. 

Frisk. Relativt rörlig. 

Jag vill hålla mig hel, vill kunna rörelse och orka lyft. Länge, långt fram i livet.


Om jag ska göra en triathlon i sommar behöver jag en ny cykel. Den jag har duger inte för det. Den duger för transport, ja, men inte för tävling. Jag behöver också en våtdräkt. 


Idag ska jag hoppa, åtminstone 10*100 hopp. Olika hopp, 10 gånger, spritt över dagen, olika höjd, olika typ, högt, lågt, långt och kort. Jämfota, enbensstuds eller vartannat. Med eller utan tyngd. På en trottoarkant? En sten? I trappan? Ett fallet träd? Över en bäck eller en lerig väg? Hoppsasteg? Eller bara rakt upp och ner. Idag, imorgon och sen. Som en inarbetad vardagsrutin, att inte stå eller sitta still. Mitt varför är nödvändig vardagsmotion. För att orka leva livet, inte begränsas av låg kondition och dålig styrka. 


Jag tänker på alla som säger: “den är för tjock, för tung, jag klarar inte det.” De talar om att de inte kan läsa en tjock bok, för att deras händer och fysiska styrka inte klarar vikten av en lite tjockare inbunden bok, ja, ibland också en ganska vanlig bok, inte så tjock alls. Vilken träning av händer, armar och styrka krävs för att vi ska orka hålla i en bok? Vad missar vi i övrigt i livet om vi väljer bort att träna så att vi kan hålla i något som är tungt eller lätt som en vanlig bok? 


Vad orkar vi? Vad kan vi? Vad begränsas vi av? Varför låter vi det ske? 


Idag ska jag tänka på att lyfta lite tyngre, lite mer än vanligt. Jag ska be DHL-killen att lämna kartongerna vid dörren, istället för längst in i butiken. Så att jag får lyfta in 20-kiloslådorna själv. Jag ska också tänka på hur jag lyfter och bär. Mitt varför är nödvändig vardagsstyrka. För att orka leva livet, inte begränsas av att inte orka lyfta eller kunna sträcka mig efter det jag behöver nå.


A..#lyckligtlottad #litelängre #förbättringspotential #idagärenbradag #varjerörelseräknas #tantparkour  #vardagsmotion #vardagsstyrka  #DHL 


#vågahoppa #hopprep #hoppochskutt #blistarkare #sittintestill 

#jagärlöpare #målbild = #ultravasan90 


Inga kommentarer: