fredag 8 september 2017

Läsning härnäst?


Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.

Ovanstående är förlagets text till boken. Jag blir nyfiken, vill gärna läsa och har den nu placerad på mitt bord för läsning. Jag har läst de första kapitlen, och gläds åt språket och det jag hittills har läst. Detta bådar gott. Ja, lässtunden menar jag då, inte frågan om våld, orättvisor och sån´t, förstås.

Utan schyst läsning vill jag aldrig vara.

A..Isbn 9789176294840
Inga kommentarer: