fredag 5 juli 2024

Idag är det fredag, eller hur?

 

Fredag. 


Jag hade fredag i huvudet hela dagen igår. Vi simmade, hon kunde inte på lördag-söndag, men säger att vi kan simma idag. Jag tänkte att det var lördag. Jag blir förvirrad men tänker att hon kan för att hon ska iväg senare. Ok, så bra. 


Jag behövde sen skynda mig till bokhandeln för att hinna till ett möte kl 9. Jag hann, men ingen kom. Jag undrade varför. 


En kvinna skulle hämta sina böcker på torsdagen, jag tänkte när hon kom: så bra, en dag sen, men ingen fara alls.


En viktig titel tog slut, ja, eller t o m två. Aj, tänkte jag, ingen dag kvar att kompletteringsbeställa. Synd och dumt,  men det hade jag haft om jag varit lite vaken. Typiskt och dumt, när huvudet tar slut. 


Det var julinatta, alltid på en torsdag. Men jag hade kvar fredag i huvudet. Jag hade en bokcirkel, torsdagsgrupp. Jag reagerade ändå inte på att jag fortfarande har fel dag i huvudet. Som förstärkning hade jag också fel tid. Hur står det till, kan man undra? 


En annan person sa, vi ses imorgon. Varför tänker jag, hon skulle ju komma på fredag? Vi ska väl inte ses på en lördag? Ja, det visar sig, tänker jag och säger välkommen. 


Jag stänger butiken för dagen, en blixttanke slår till: ahh det är ju torsdag idag, det var därför ingen kom imorse. Och allt det andra föll på plats. Det var ju torsdag,  inte fredag.


Det tog alltså nästan hela dagen för mig att fatta att det var torsdag igår, inte fredag. Det gick ändå ganska bra, men det var en förvirrande dag. Det är tydligen viktigt att vara sams med tiden. 


Kanske behöver jag semester?


Idag är det fredag, eller hur?


A..






Inga kommentarer: