lördag 13 april 2024

11/4-24. Jag mötte en älg...



Jag mötte en älg på ca 30 meters håll när jag sprang hemåt på kvällskvisten. Den stack när den såg mig. Jag spanade en aning ett tag för att se att den inte följde mina spår och undrade vad jag skulle göra om den gjorde det.

Jag kom och tänka på kvinnan som blev ihjälsparkad av en älg när hon var ute med sin hund och hennes man (som inte var på platsen) blev anklagad för mord och fick sitt liv förstört. Han blev så småningom frikänd, men det tog lång tid.

Jag tror att hunden var ett av skälen till den olyckan, men kanske är det bra att inte överraska djuren när man rantar runt i skog och mark Jag kanske ska börja sjunga när jag springer i skymning och mörker?

Äsch, nej, jag vill ju se djuren, men jag vill inte göra dem rädda och frammana deras reptilhjärnor att göra ogenomtänkta saker. Jag är ju inte farlig, tänker jag.

Jag måste komma ihåg att säga till småglina om de kommer hit snart att det är koskit (inte bara jord) i trädgården. Hur nu koskit kan hamna i trädgården. Koskit känns obraigt att leka med. Eller kanske ska jag bara ta bort den? Vi får se hur det går.

Jag tycker om djur och natur.


A..




(11/4-24)

Inga kommentarer: