torsdag 24 augusti 2023

St Eriks Gille samlar för att sända till Ukraina

 St Eriks Gille, Roslagsbros hembygdsförening samlar och sorterar för att lämna viktiga saker vidare till Ukraina och dess folk. Behoven är enorma och kommer att bestå minst så länge anfallskriget pågår. Vi - föreningen och människor omkring den - har saker vi inte behöver, saker och värme att lämna vidare. Vi sänder gärna dessa ting till de människor som lider omkring oss. Det vet vi att Ukraina gör. 

De behöver något att sova på, hushållsartiklar, kläder & filtar, sovsäckar, hygienartiklar, leksaker till barnen och annat nödvändigt för livets väl. Värme och mat är alltid avgörande, särskilt när man är illa utsatt. Vi har något av detta, och samlar ihop och lämnar vidare. Vi ser till att det når dem som behöver. 

Loppisgänget i St Eriks Gille har tänkt, samlat, tvättat och sorterat. Vi (andra) tackar dem stort för att de har gjort detta, för att det finns värme och glädje i gruppen som sprider sig till andra. Det skapar mervärden, både i och utanför gruppen. Ja, både i föreningen, i bygden och utanför. Medmänsklighet värmer. Vi bugar och tackar för det. 

Vi uppmanar samtidigt också folket i bygden att sända något av sitt överskott till Ukraina. Alltid helt och rent, som t ex kläder, filtar, hygienartiklar, lakan, med mera (se PostNords länk nedan för saker som behövs). Med PostNord kan försändelser gå gratis till Ukraina och därmed kostnadsfritt nå människor i Ukraina som behöver; https://www.postnord.se/om-oss/hjalppaket-for-ukraina

Tack, för allt ni gör! 




torsdag 3 augusti 2023

3/8-23. Jag springer till bussen.


Jag springer till bussen. Ställer mig vid en hållplats och väntar. En buss kommer. Den är skyltad EJ I TRAFIK, men kör in på hållplatsen och öppnar dörren åt mig. Bussen är tom på passagerare. Jag blir förvirrad och frågar: är du i trafik?

Chauffören tittar upp, tittar i backspegeln och säger: nej, oj, oj, jag körde in på hållplatsen på rutin bara. Det kommer en buss snart.

Han stänger dörren, lämnar mig längs vägen.

Jag ler inombords över hur vi är, vad vi gör på rutin och hur förvirrat livet är lite då och då.

Glöm inte att ha förståelse för dina medmänniskor idag. Du vet inte vad som finns bakom skalet.

Pepp för en finfin dag.

A..