Sidor ...

söndag 21 september 2014

Kolesterol är ett otyg (men också viktigt). Hur äter man rätt?

Ät inte.
(Fett på) rött kött
Feta ostar
Feta charkuterivaror, som bacon & korv
Feta desserter
Hårda matfetter
Godis, snacks
Mättat fett
Alkohol

Gör inte.
Sitt still.

Ät.
Olivolja (kallpressad - inte raffinerad olja)
Oliver
Avokado
Nötter & frön
Havre & korn (100% fullkorn - inte raffinerade produkter)
Frukt
Torkad frukt (osötad)
Fisk (särskilt fet fisk)
Räkor
Ägg
Grönsaker
Omättat fett


Gör.
Motionera.
Aktiv rörelse.
Motionera.





3 kommentarer:

  1. Eller så kanske det inte är så farligt som man tidigare trott, eller läkemedelsindustrin i alla fall vill få oss att tro. Här finns i alla fall lite intressant att läsa. (Du kanske redan hittat det) www.kostdoktorn.se/kolesterol
    /Malin

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Tack.
    Ja, den har jag hittat, men tack ändå.
    Någon medicin vill vi inte ha till detta - vi tänker oss absolut att hålla oss ifrån läkemedelsindustrins tankar i detta avseende. Vi äter dock gärna sådant som är bra för hälsa, knopp och kropp. /A..

    SvaraRadera