Sidor ...

tisdag 13 mars 2012

Det där med maten...

Det är känsligt det där med maten. Varje gång någon uttalar sig eller har en egen bestämd uppfattning så blir det en faslig diskussion. Man kan le, en aning.

Mat står för mycket och det är viktigt för oss alla, men varför skapar det så mycket diskussioner och varför blir så många så upprörda?. Det verkar finnas en stor "besser-wisser"-mentalitet hos de som "vet".

Ja, det finns verkligen de som vet - efter år av forskning och objektivitet. Men, ett problem ser ut att vara att "vetandet" går isär. De forskar kring olika samband och det "tar" olika på olika personer.

Det ser ut som om det ofta går tillbaka till var och en bli salig på sin egen tro - och måtta lagom. Vi måste tro på det vi gör och följa vår tanke. Vi måste också göra det med ett lagom mått och inte tippa över i övermåtta åt något håll. 

Salig tro och lagom är för övrigt ganska relativa begrepp. Redan där riskerar det att gå överstyr.

Anette Grinde



DN 13 mars 2012. DN 7 mars 2012. DN 6 mars 2012. Läs även andra bloggares åsikter om - motion - kost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar