måndag 27 februari 2012

Svenska Turistföreningen - Roslagskretsen - har hållit sitt årsmöte..


Svenska Turistföreningen, Roslagskretsen, har hållit sitt årsmöte (26 februari 2012). Kretsens styrelse och dess medlemmar har ordat om det som har varit och om det som komma skall.

I min roll som ordförande i kretsen välkomnade jag de personer som kommit till mötet och öppnade detsamma. Efter frågan om om mötets stadgeenliga utlysning valdes Nils Matsson som årsmötets ordförande. Nils Matsson är kommunfullmäktiges ordförande i Norrtälje kommun, varför vi tror att han är van att hålla ordning på möten av olika slag. Vi kunde, efter mötet, konstatera att han mycket väl höll måttet. Som sekreterare för mötet valdes Lars Wikström (revisor i STF Roslagskretsen).

Gunnar Lodin (aktiv medlem i STF genom Kapellskärs vandrarhem, mm) och Britt Wennerfors (tidigare ordförande, nuvarande ledamot i valberedningen) valdes för att justera årmötesprotokollet. Efter dessa val fastställdes dagordningen utan tillägg eller förändringar.

Jag föredrog verksamhetsberättelsen för och den ekonomiska redovisningen för 2011. De reflektioner som dök upp i sammanhanget samlades i stort kring frågan om mängden och bredden i aktivitetsskörden. Ja, vi har ökat vår verksamhet och ja, vi längtar efter mer verksamhet och mer deltagare. Vår revisor Lars Wikström föredrog årets revisionsberättelsen. Den var utan anmärkningar och hade inga invändningar emot årsmötets beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen för 2011. Efter denna föredragning beviljades styrelsen ansvarsfrihet av årsmötet.

Valberedningen, genom Britt Wennerfors, har gjort ett digert arbete i sökandet efter nya krafter till vår styrelse. Hennes arbete är oerhört viktig för föreningen och vi är oerhört glada att hon är med oss i föreningen och styr denna viktiga uppgift.

Som ordförande för STF Roslagskretsen 2012 omvaldes undertecknad, Anette Grinde. Jag får tacka för förtroendet och gläds över ännu ett år med STF. Det är, för mig en viktig förening och en tillförande, om än inte helt lätt, uppgift. Föreningens styrelse det kommande året består därutöver av Christian Nordström, Eva Eriksson (kassör), Ylva Törne,  den nyvalde ledamoten Jan Sundberg och den nyvalde suppleanten Nina Nu Wesemeyer. Det skall bli spännande att möta de båda nyvalda personerna i styrelsen. Det innebär ny kunskap och ny inspiration. De välkomnas stort till vår styrelse. Jag sörjer också att Inga-Britt Jacobsson och Matts Imhagen har lämnat vår styrelse, men jag önskar dem varmt lycka till i alla de förehavanden de lägger sin tid på. De är båda mycket aktiva i andra föreningar.

För granskning av det vi gör under 2012 valdes Lena Stockman och Lars Wikström, med Maria Wilkens Kammonen som suppleant. Britt Wennerfors och Mats Imhagen valdes att arbeta med viktiga valberedningsarbetet inför kommande års årsmöte.

Under årsmötet talade vi också om det som kommer under 2012. Roslagskretsen hoppas kunna genomföra nya och spännande aktiviteter, i egen regi och tillsammans med andra likasinnade föreningar i vårt närområde. Vi har ett spännande år framför oss, dit ni alla välkomnas stort.

Efter årsmötesförhandlingarnas slut fick vi lyssna på Pär Erik Karlsson, som varit med om skapa och driva projektet Roslagsleden mellan Norrtälje och Grisslehamn. Hans berättelse visar oss en hel del framgångssagor, frågetecken och svårigheter. Han glöder och glädjer oss med sina ord och bilder. Han berättar också om en aktivitet som går på leden - ett 68 km långt löparrangemang som skapar glädje och utmaning för många. Loppet Jättelångt kan också ses som en god marknadsföringsaktivitet för vår bygd, även om det ur någons perspektiv kan ses som extremt eller oöverstigligt. För min personliga del frestas jag onekligen att delta. Det finns flera skäl till detta - dels vill jag se hela ledsträckningen och dels vill jag se om jag orkar springa 68 km. Det vore onekligen något att prova, eller hur? 

Anette Grinde
Ordförande STF Roslagskretsen



Vi samarbetar med; Studiefrämjandet i Roslagen.
 
Bloggare om;Jättelångt

Inga kommentarer: